Sauvignon Blanc-Chardonnay Cuvée bor - 2020 - Ütős házasítás, élénk illatosság

1890 Ft
Elérhető

Igazi Jolly Joker! Üdítő és frissítő, a nyári hónapok sztárja, a téli hónapokban pedig nyáridéző! Akár tisztán, akár fröccsként fogyasztjuk, nem okoz csalódást! Zseniális házasítás, melyben a selymes textúra és a délies citrusosság ad egymásnak randevút. Halételekhez, tengeri ételekhez, öntetekkel készült fogásokhoz remek választás. Kecskesajt mellé szinte kötelező kipróbálni!

Milyen élethelyzetekben ajánljuk leginkább ezt a Bocor bort?

Barátok, család, móka, kacagás, társasjáték, nagy beszélgetések, finom falatok… és az elmaradhatatlan Sauvignon Blanc- Chardonnay Cuvée.KÓSTOLÁSI JEGYZET:

Ütős házasítás, amelyben a selymes textúra és délies citrusosság találkozik élénk illatossággal.

FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:

12°C

TERMŐHELY:

Sauvignon Blanc Siklós, illetve Chardonnay Kisharsány Bocor dűlő

BOCOR DŰLŐ:

Talaj: mészköves,löszös erdőtalaj
Kitettség: délnyugat
Lejtőszög: 10-25%
Telepítés: 2001
Terület nagysága: 0,6 ha
Művelésmód: alacsony kordonos

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: 

A szőlő szüretelése fajtánként, két részletben történt 2020.augusztus végén és szeptember elején. A kiváló évjárat szép savakat tartogatott. A termést kézzel, egész fürtökben szedtük 10 kg-os szüretelő ládákba. A szőlőt kíméletes bogyózás majd válogatás után préseltük. A préslét szabályozott hőmérsékletű acéltartályban, fajélesztő használatával erjesztettük ki. A reduktív eljárásnak köszönhetően a kierjedt tétel megőrizte zamatanyagait, gyümölcsös frissességét. A két tétel -a chardonnay és a sauvignon blanc- külön, acéltartályokban érlelődött, majd 70%-30% arányban került házasításra, majd palackozásra. A maximális frissesség megóvása érdekében csavarzárral láttuk el a bort.

PALACKOZVA:

2021. január

ANALITIKA:

Alkohol: 13 %
Titrálható savtartalom: 5,9 g/l
Extrakt: 22,5 g/l