Rosé bor - 2020 - Gyümölcsös, lendületes, üde, illatos és frissítő

1890 Ft
Elérhető

A rosé színében és ízeiben a vörösborokhoz, karakterében azonban sokkal inkább a fehérborokhoz áll közel. A Bocor Rosé ízében az eper és a málna jelenik meg, talán ettől is lehet, hogy a nyár egyik kedvenc bora, valamint azért, mert egy jó rosé fröccs a nyári melegben bombabiztos szomjoltó és hangulatfokozó. Halvány rózsaszín színéhez remekül passzol frissítő aromája. A Bocor Rosé  50% Kékfrankos, 40% Pinot Noir és 10% Syrah nászából született. Leginkább előételek, levesek és sertéshúsok mellé ajánljuk, de szárnyasokhoz is bátran fogyasztható, saláták mellé pedig az egyik legjobb választás.

Milyen élethelyzetekben ajánljuk leginkább ezt a Bocor bort?

Kora nyári délután idéző hangulat. Csicseregnek a madarak, a rádióból halkan szól a zene, mindent beleng a virágillat, a szabadság érzése. Ekkor jön el a Rosé nagy pillanata, megérkezik a felszabadultság és boldogság, legyünk társaságban, vagy egyedül, mindenképp pezsdítő a jelenléte!KÓSTOLÁSI JEGYZET:

Üde gyümölcsös ízében az eper és málna jelenik meg, melyet kellemes savérzete még lendületesebbé tesz. Színében halvány rózsaszín, ami remek harmóniát alkot frissítő aromavilágával. A palackban is megőrzi kirobbanó frissességét, a tavaszi és nyári esték kiváló kísérője.

FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:

12°C

TERMŐHELY:

Kisharsány település feletti Bocor dűlő két területe

BOCOR DŰLŐ:

Talaj: mészköves,löszös erdőtalaj
Kitettség: dél és délnyugat
Lejtőszög: 0-5% és 10-32%
Telepítés: 2013 és 2001
Terület nagysága: 1 ha és 1,9 ha
Művelésmód: alacsony kordonos

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: 

A szőlőt 2020 szeptember elején szüreteltük. A termés egy része a célzottan rosé alapanyagként művelt területről kékfrankos, cabernet franc és pinot noir fajtákból áll, másik része a cabernet sauvignon ültetvényünk válogató szüretéből származik. A kiváló évjárat és a jól időzített szüret szép savakat eredményezett. A termést kézzel, egész fürtökben szedtük 10 kg-os szüretelő ládákba. A szőlőt kíméletes bogyózás majd válogatás után préseltük. A préslét hűtött acéltartályban erjesztettük ki. A reduktív eljárásnak köszönhetően a kierjedt tétel megőrizte gyümölcsös frissességét, illat- és ízanyagait. Ezek megtartása érdekében az oxidációt kizárva a bort rövid acéltartályos érlelés után 2021 elején csavarzárral ellátva palackoztuk.

PALACKOZVA:

2021

ANALITIKA:

Alkohol: 14 %
Titrálható savtartalom: 5,0 g/l
Extrakt: 23,2 g/l