Chardonnay bor - 2017 - Frissesség és életerő

2290 Ft
Elérhető

A Chardonnay, világfajta, így a mi kínálatunkból sem maradhat ki. Népszerű az év minden szakában, de nyáron szinte kötelező fogyasztani. Ez a bor maga a lendületesség és az életigenlés!  Ízében a citrus és vanília keveredik, amit kellemes vajas lecsengés kísér. Halételekhez, csirkéhez és zöldségekhez is bátran ajánljuk!

Milyen élethelyzetekben ajánljuk leginkább ezt a Bocor bort?

Hűséges társ lehet a feledhetetlen emlékek visszajátszásakor, és a felszabadult pillanatok megélésekor is, a Bocor Chardonnay.KÓSTOLÁSI JEGYZET:

A világfajta, melyet 6 hónapig érleltek tölgyfahordóban, élénk savakkal és izgalmas, a fajtajelleget tükröző aromavilággal bír. Fiatalos lendülete szép zöldes sárga színében is visszaköszön. Ízében a citrus és vanília keveredik, amit kellemes vajas lecsengés kísér

FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:

12-13 °C

TERMŐHELY:

Kisharsány település feletti Bocor dűlő

BOCOR DŰLŐ:

Talaj: mészköves,löszös erdőtalaj
Kitettség: délnyugat
Lejtőszög: 10-25%
Telepítés: 2001
Terület nagysága: 0,6 ha
Művelésmód: alacsony kordonos

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: 

A szüret 2017. szeptember közepén történt, a termést kézzel, egész fürtökben szüreteltük 10 kg-os ládákba. A szőlőt a pincébe érve bogyóztuk majd préseltük. A mustot rozsdamentes acél tartályban alacsony hőmérsékleten fajélesztő segítségével erjesztettük ki. A reduktív eljárásnak köszönhetően a kierjedt tétel megőrizte frissességét, gyümölcsös zamatát. A bort 225 literes tölgyfahordókban 6 hónapig, majd rozsdamentes acéltartályban további 6 hónapig érleltük.

PALACKOZVA:

2018 vége

ANALITIKA:

Alkohol: 13 %
Titrálható savtartalom: 5,7 g/l
Extrakt: 20,9 g/l