Cabernet Sauvignon bor - 2017-2018 - Komplex ízvilág, finom fűszeresség, bársonyos lefutás

2890 Ft
Elérhető
Évjárat

A Cabernet Sauvignon az egyik legelterjedtebb és legismertebb szőlőfajta a világban, a belőle készült bor komoly és magas minőséget képvisel. Alapvetően a hűvösebb idők bora, ebben az időszakban kellemesen felmelegít. Azok, akik kedvelik a karakteres borokat, mint amilyen a Bocor Cabernet Sauvignon, akár nyári grillezések alkalmával is előszeretettel fogyasztják. Ízében a finom fűszeresség, a bors és paprikás aromák jellemzik.

Szarvasból, vaddisznóból, sertésből készült ételek, mellett kiválóan érvényesül, az érlelt kemény sajtok szinte kívánják ezt a karakteres bort.  

Milyen élethelyzetekben ajánljuk leginkább ezt a Bocor bort?

Nagy eseményre készülődünk, feledhetetlen emlékeket fogunk gyűjteni, meghitt, boldog pillanatokat megélni. Az esemény megkoronázásaképpen kinyitunk egy palack Cabernet Sauvignont, és magunkba szívjuk a finoman fűszeres, és kirobbanóan gyümölcsös illatot.2017

KÓSTOLÁSI JEGYZET:

Komplex ízvilág, nagy test, finom fűszeresség, piros gyümölcs jegyek és bársonyos lefutás jellemzik ezt a harmonikus, kiváló vörösbort.

FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:

18°C

TERMŐHELY:

Kisharsány település feletti Bocor dűlő

BOCOR DŰLŐ:

Talaj: mészköves, löszös erdőtalaj
Kitettség: délnyugat
Lejtőszög: 10-25%
Telepítés: 2001
Terület nagysága: 1,9 ha
Művelésmód: alacsony kordonos

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:

A borvidék egyik legjobb adottságú Cabernet Sauvignon területéről 2017 októberének közepén szüreteltünk, a kézzel válogatott fürtöket 10kg-os ládákba szedtük. A kíméletes bogyózást követően, szabályozott hőmérsékletű acéltartályokban, fajélesztő segítségével héjon erjedt ki a bor. A tételt másod- és harmadtöltésű 225 literes tölgyfa hordókban érleltük 18 hónapig. Ezzel a kiváló évjárat adta koncentrált gyümölcsösséget megőrizve egy hosszú érési potenciállal rendelkező bort kaptunk. A 2019 tavaszi palackozás óta pincénkben pihen ez a tétel.

PALACKOZVA:

2019 tavasz

ANALITIKA:

Alkohol: 14 %

Titrálható savtartalom: 5,1 g/l
Extrakt: 29,7 g/l
Redukáló cukor: 1.7 g/l

2018

KÓSTOLÁSI JEGYZET:

A magas beltartalmi értékek, koncentrált aromák ellenére friss gyümölcsösség, cseresznyés jegyek és a paprika fűszeressége köszön vissza a világfajta igazi klasszikusa által.

FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:

18°C

TERMŐHELY:

Kisharsány település feletti Bocor dűlő

BOCOR DŰLŐ:

Talaj: mészköves, löszös erdőtalaj
Kitettség: délnyugat
Lejtőszög: 10-25%
Telepítés: 2001
Terület nagysága: 1,9 ha
Művelésmód: alacsony kordonos

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:

A borvidék egyik legjobb adottságú Cabernet Sauvignon területéről 2018 októberének közepén szüreteltünk, a jól beérett, kézzel válogatott fürtöket 10kg-os ládákba szedtük. A kíméletes bogyózást követően, szabályozott hőmérsékletű acéltartályokban, fajélesztő segítségével héjon erjedt ki a bor. Az évjárat nagyon sok gyümölcsösséget és könnyedséget adott, ezért a tételt másod- és harmadtöltésű 225 literes tölgyfa hordókban 12 hónapig érleltük, megőrizve a kiváló évjárat adta frissességet. A bort 2019 őszén palackoztuk, azóta palackban nemesedik tovább.

PALACKOZVA:

2019 ősz

ANALITIKA:

Alkohol: 14 %
Titrálható savtartalom: 5,3 g/l
Extrakt: 31,7 g/l
Redukáló cukor: 1,5 g/l