Cabernet Franc bor - 2016 - Feszes, karakteres, időtálló, férfias bor, nem csak férfiaknak!

3490 Ft
Elérhető
Szívből ajánljuk ezt a bort meghitt beszélgetésekhez

Borunk ízilága kellemes gyümölcsös, de mellette hívogató és incselkedő, textúrája bársonyosan simogató. Szerettünk volna valami érdekeset és különlegeset alkotni belőle. Mi úgy érezzük sikerült!

Borunkat főként vad-, borjú-, sertés-, kacsahús mellé ajánljuk, de az érleltebb sajtoknak is kiváló partnere.

Milyen élethelyzetekben ajánljuk leeginkább ezt a Bocor bort?

Varázslat van a levegőben. Mámorító, izgalmas érzések különleges elegye szabadul fel akkor, amikor kinyitunk egy palack Bocor Cabernet Francot. Ennek köszönhetően egy pillalant alatt emlékezetessé tehetünk akár egy átlagos napot is.  

Ajánlott borunkKÓSTOLÁSI JEGYZET:

Feszes, karakteres Franc, mely ezzel együtt máig friss gyümölcsösségével, elegáns fűszerességével rendkívül jó ivású. Vibráló, harmonikus, időtálló férfias bor, nem csak férfiaknak! A Villányi Borverseny ezüstérmes bora 2018-ban.

FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:

17°C

TERMŐHELY:

Kisharsány település feletti Bocor dűlő

BOCOR DŰLŐ:

Talaj: mészköves,löszös erdőtalaj
Kitettség: dél
Lejtőszög: 10-20%
Telepítés: 2007
Terület nagysága: 0,8 ha
Művelésmód: alacsony kordonos

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: 

2016 októberének harmadik hetében kézzel szüreteltünk, az egészséges, érett (nem túlérett!) szőlőt 10 kg-os ládákba szedtük. A pincében kíméletes bogyózást és újabb válogatást követően hűtött acéltartályokban erjesztettük ki a mustot. Köszönhetően a technológiának, az egész szemek belsejében zajlik az erjedés nagy része, ezzel megőrizzük a borban is a kirobbanó gyümölcsösséget. A vesszőnként egy fürtre korlátozott termés bogyóiban koncentrálódott értékes anyagokat, zamatokat viszontláthatjuk az elkészült borban, melyet 18 hónapnyi tölgyfahordós és tartályos érlelést követően 2018-ban töltöttünk le, azóta a palackban nemesedik tovább a pincénkben.

PALACKOZVA:

2018

ANALITIKA:

Alkohol: 13 %
Titrálható savtartalom: 5,2 g/l
Extrakt: 27,9 g/l
Redukáló cukor: 1,2 g/l