Cabernet Franc bor - 2016 - Feszes, karakteres, időtálló, férfias bor, nem csak férfiaknak!
Borunk ízilága kellemes gyümölcsös, de mellette hívogató és incselkedő, textúrája bársonyosan simogató. Szerettünk volna valami érdekeset és különlegeset alkotni belőle. Mi úgy érezzük sikerült!
Borunkat főként vad-, borjú-, sertés-, kacsahús mellé ajánljuk, de az érleltebb sajtoknak is kiváló partnere.
Milyen élethelyzetekben ajánljuk leeginkább ezt a Bocor bort?
Varázslat van a levegőben. Mámorító, izgalmas érzések különleges elegye szabadul fel akkor, amikor kinyitunk egy palack Bocor Cabernet Francot. Ennek köszönhetően egy pillalant alatt emlékezetessé tehetünk akár egy átlagos napot is.
Ajánlott borunkKÓSTOLÁSI JEGYZET:
Feszes, karakteres Franc, mely ezzel együtt máig friss gyümölcsösségével, elegáns fűszerességével rendkívül jó ivású. Vibráló, harmonikus, időtálló férfias bor, nem csak férfiaknak! A Villányi Borverseny ezüstérmes bora 2018-ban.
FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:
17°C
TERMŐHELY:
Kisharsány település feletti Bocor dűlő
BOCOR DŰLŐ:
Talaj: mészköves,löszös erdőtalaj
Kitettség: dél
Lejtőszög: 10-20%
Telepítés: 2007
Terület nagysága: 0,8 ha
Művelésmód: alacsony kordonos
BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:
2016 októberének harmadik hetében kézzel szüreteltünk, az egészséges, érett (nem túlérett!) szőlőt 10 kg-os ládákba szedtük. A pincében kíméletes bogyózást és újabb válogatást követően hűtött acéltartályokban erjesztettük ki a mustot. Köszönhetően a technológiának, az egész szemek belsejében zajlik az erjedés nagy része, ezzel megőrizzük a borban is a kirobbanó gyümölcsösséget. A vesszőnként egy fürtre korlátozott termés bogyóiban koncentrálódott értékes anyagokat, zamatokat viszontláthatjuk az elkészült borban, melyet 18 hónapnyi tölgyfahordós és tartályos érlelést követően 2018-ban töltöttünk le, azóta a palackban nemesedik tovább a pincénkben.
PALACKOZVA:
2018
ANALITIKA:
Alkohol: 13 %
Titrálható savtartalom: 5,2 g/l
Extrakt: 27,9 g/l
Redukáló cukor: 1,2 g/l