Gravlax

Hozzávalók: 

  • 1-1,5 kg bőrön lévő lazacfilé
  • 2 cl vodka
  • 3 evk finom tengeri só
  • 3 evk kristálycukor
  • 1 evk frissen őrölt fekete bors
  • 4 szál durvára vágott kapor

Tálaláshoz:

  • Barna kenyér
  • Sajtkém
  • Reszelt torma
  • Lilahagyma
  • Capri bogyó

Lazac elkészítés:

  1. Készítsük el a pácot. A sót, a fekete borsot és a cukrot összekeverjük. A kaprot apróra vágjuk.
  2. A tálcára rakott folpackon az összekevert fűszernek a felét eloszlatjuk. A lazacfilére vodkát öntünk, majd ez után beledörzsöljük, hogy könnyebben felvegye a fűszereket.
  3. A lazacfilét ráfektetjük a fűszer ágyra. A maradék fűszert egyenletesen eloszlatjuk a lazafilén. Hogyha megvagyunk ezzel a folyamattal bebugyoláljuk a lazacot.
  4. Az így elkészült lazacot lesúlyozzuk, majd berakjuk a hűtőszekrényben 24 órára.

 Szendvics elkészítése:

  1. Az első lépés a sajtkrém készítése. Tegyünk a sajtkrémbe egy kiskanál tormát majd keverjük össze.
  2. A lilahagymát nagyon vékonyra szeleteljük. Következik az egyik legfontosabb hozzávaló, a barna kenyér, amit felszeletelünk.
  3. A lazacot vékony szeletekre vágjuk majd a sajtkrémmel megkent kenyérre helyezzük. Ennek tetejére tesszük a hagymát és capri bogyót.

Jó étvágyat.