Gravlax
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg bőrön lévő lazacfilé
- 2 cl vodka
- 3 evk finom tengeri só
- 3 evk kristálycukor
- 1 evk frissen őrölt fekete bors
- 4 szál durvára vágott kapor
Tálaláshoz:
- Barna kenyér
- Sajtkém
- Reszelt torma
- Lilahagyma
- Capri bogyó
Lazac elkészítés:
- Készítsük el a pácot. A sót, a fekete borsot és a cukrot összekeverjük. A kaprot apróra vágjuk.
- A tálcára rakott folpackon az összekevert fűszernek a felét eloszlatjuk. A lazacfilére vodkát öntünk, majd ez után beledörzsöljük, hogy könnyebben felvegye a fűszereket.
- A lazacfilét ráfektetjük a fűszer ágyra. A maradék fűszert egyenletesen eloszlatjuk a lazafilén. Hogyha megvagyunk ezzel a folyamattal bebugyoláljuk a lazacot.
- Az így elkészült lazacot lesúlyozzuk, majd berakjuk a hűtőszekrényben 24 órára.
Szendvics elkészítése:
- Az első lépés a sajtkrém készítése. Tegyünk a sajtkrémbe egy kiskanál tormát majd keverjük össze.
- A lilahagymát nagyon vékonyra szeleteljük. Következik az egyik legfontosabb hozzávaló, a barna kenyér, amit felszeletelünk.
- A lazacot vékony szeletekre vágjuk majd a sajtkrémmel megkent kenyérre helyezzük. Ennek tetejére tesszük a hagymát és capri bogyót.
Jó étvágyat.