savignon blanc chardonnay ok

TERMŐHELY:

Sauvignon Blanc Siklós, illetve Chardonnay Kisharsány Bocor dűlő

BOCOR DŰLŐ:

Talaj: mészköves,löszös erdőtalaj
Kitettség: délnyugat
Lejtőszög: 10-25%
Telepítés: 2001
Terület nagysága: 0,6 ha
Művelésmód: alacsony kordonos

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: 

A szőlő szüretelése fajtánként, két részletben történt 2020.augusztus végén és szeptember elején. A kiváló évjárat szép savakat tartogatott. A termést kézzel, egész fürtökben szedtük 10 kg-os szüretelő ládákba. A szőlőt kíméletes bogyózás majd válogatás után préseltük. A préslét szabályozott hőmérsékletű acéltartályban, fajélesztő használatával erjesztettük ki. A reduktív eljárásnak köszönhetően a kierjedt tétel megőrizte zamatanyagait, gyümölcsös frissességét. A két tétel -a chardonnay és a sauvignon blanc- külön, acéltartályokban érlelődött, majd 70%-30% arányban került házasításra, majd palackozásra. A maximális frissesség megóvása érdekében csavarzárral láttuk el a bort.

PALACKOZVA:

2021. január

ANALITIKA:

Alkohol: 13 %
Titrálható savtartalom: 5,9 g/l
Extrakt: 22,5 g/l

KÓSTOLÁSI JEGYZET:

Ütős házasítás, amelyben a selymes textúra és délies citrusosság találkozik élénk illatossággal.

FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:

12°C

Tovább ehhez a borhoz