portugieser ok

TERMŐHELY:

Kisharsány település feletti Bocor dűlő

BOCOR DŰLŐ:

Talaj: mészköves, löszös erdőtalaj
Kitettség: délnyugat
Lejtőszög: 10-20%
Telepítés: 2007
Terület nagysága: 0,5 ha
Művelésmód: alacsony kordonos

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS: 

A szőlőt 2020 szeptember közepén szüreteltük. A kiváló évjárat és a jól időzített szüret szép savakat eredményezett. A termést kézzel, egész fürtökben szedtük 10 kg-os szüretelő ládákba. Kíméletes bogyózás majd válogatás után a keletkező mustot erjesztő tartályokba töltöttük és fajélesztő alkalmazásával erjesztettük ki. A kis tőketerhelésnek (1 kg/tőke) és az egész bogyós erjesztésnek köszönhetően telt és intenzív illatú maradt a bor, amely az acéltartályos érlelés során megőrizte gyümölcsös frissességét. A tételt rövid acéltartályos érlelés után 2020 végén csavarzárral ellátva palackoztuk.

PALACKOZVA:

2020

ANALITIKA:

Alkohol: 13 %
Titrálható savtartalom: 4,4 g/l
Extrakt: 27,1 g/l

KÓSTOLÁSI JEGYZET:

Lédús szőlőt, kékbogyójú gyümölcsöket idéző ízű, fűszeres illatú, vidám portugieser szilvás jegyekkel. Jó ivású, tartalmas, széles, az ikonikus villányi fajta vibráló fűszerességével és könnyed eleganciájával.

FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:

16°C

Tovább ehhez a borhoz