TERMŐHELY:
Kisharsány település feletti Bocor dűlő
BOCOR DŰLŐ:
Talaj: mészköves,löszös erdőtalaj
Kitettség: délnyugat
Lejtőszög: 10-25%
Telepítés: 2001
Terület nagysága: 0,6 ha
Művelésmód: alacsony kordonos
BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:
A szüret 2017. szeptember közepén történt, a termést kézzel, egész fürtökben szüreteltük 10 kg-os ládákba. A szőlőt a pincébe érve bogyóztuk majd préseltük. A mustot rozsdamentes acél tartályban alacsony hőmérsékleten fajélesztő segítségével erjesztettük ki. A reduktív eljárásnak köszönhetően a kierjedt tétel megőrizte frissességét, gyümölcsös zamatát. A bort 225 literes tölgyfahordókban 6 hónapig, majd rozsdamentes acéltartályban további 6 hónapig érleltük.
PALACKOZVA:
2018 vége
ANALITIKA:
Alkohol: 13 %
Titrálható savtartalom: 5,7 g/l
Extrakt: 20,9 g/l
KÓSTOLÁSI JEGYZET:
A világfajta, melyet 6 hónapig érleltek tölgyfahordóban, élénk savakkal és izgalmas, a fajtajelleget tükröző aromavilággal bír. Fiatalos lendülete szép zöldes sárga színében is visszaköszön. Ízében a citrus és vanília keveredik, amit kellemes vajas lecsengés kísér
FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:
12-13 °C