cabernet sauvignon ok

TERMŐHELY:

Kisharsány település feletti Bocor dűlő

BOCOR DŰLŐ:

Talaj: mészköves, löszös erdőtalaj
Kitettség: délnyugat
Lejtőszög: 10-25%
Telepítés: 2001
Terület nagysága: 1,9 ha
Művelésmód: alacsony kordonos

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:

A borvidék egyik legjobb adottságú Cabernet Sauvignon területéről 2018 októberének közepén szüreteltünk, a jól beérett, kézzel válogatott fürtöket 10kg-os ládákba szedtük. A kíméletes bogyózást követően, szabályozott hőmérsékletű acéltartályokban, fajélesztő segítségével héjon erjedt ki a bor. Az évjárat nagyon sok gyümölcsösséget és könnyedséget adott, ezért a tételt másod- és harmadtöltésű 225 literes tölgyfa hordókban 12 hónapig érleltük, megőrizve a kiváló évjárat adta frissességet. A bort 2019 őszén palackoztuk, azóta palackban nemesedik tovább.

PALACKOZVA:

2019 ősz

ANALITIKA:

Alkohol: 14 %
Titrálható savtartalom: 5,3 g/l
Extrakt: 31,7 g/l
Redukáló cukor: 1,5 g/l

KÓSTOLÁSI JEGYZET:

A magas beltartalmi értékek, koncentrált aromák ellenére friss gyümölcsösség, cseresznyés jegyek és a paprika fűszeressége köszön vissza a világfajta igazi klasszikusa által.

FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:

18°C

Tovább ehhez a borhoz