cabernet sauvignon ok

TERMŐHELY:

Kisharsány település feletti Bocor dűlő

BOCOR DŰLŐ:

Talaj: mészköves, löszös erdőtalaj
Kitettség: délnyugat
Lejtőszög: 10-25%
Telepítés: 2001
Terület nagysága: 1,9 ha
Művelésmód: alacsony kordonos

BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:

A borvidék egyik legjobb adottságú Cabernet Sauvignon területéről 2017 októberének közepén szüreteltünk, a kézzel válogatott fürtöket 10kg-os ládákba szedtük. A kíméletes bogyózást követően, szabályozott hőmérsékletű acéltartályokban, fajélesztő segítségével héjon erjedt ki a bor. A tételt másod- és harmadtöltésű 225 literes tölgyfa hordókban érleltük 18 hónapig. Ezzel a kiváló évjárat adta koncentrált gyümölcsösséget megőrizve egy hosszú érési potenciállal rendelkező bort kaptunk. A 2019 tavaszi palackozás óta pincénkben pihen ez a tétel.

PALACKOZVA:

2019 tavasz

ANALITIKA:

Alkohol: 14 %

Titrálható savtartalom: 5,1 g/l
Extrakt: 29,7 g/l
Redukáló cukor: 1.7 g/l

KÓSTOLÁSI JEGYZET:

Komplex ízvilág, nagy test, finom fűszeresség, piros gyümölcs jegyek és bársonyos lefutás jellemzik ezt a harmonikus, kiváló vörösbort.

FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:

18°C

Tovább ehhez a borhoz