TERMŐHELY:
Kisharsány település feletti Bocor dűlő
BOCOR DŰLŐ:
Talaj: mészköves,löszös erdőtalaj
Kitettség: dél
Lejtőszög: 10-20%
Telepítés: 2007
Terület nagysága: 0,8 ha
Művelésmód: alacsony kordonos
BORKÉSZÍTÉS-ÉRLELÉS:
2016 októberének harmadik hetében kézzel szüreteltünk, az egészséges, érett (nem túlérett!) szőlőt 10 kg-os ládákba szedtük. A pincében kíméletes bogyózást és újabb válogatást követően hűtött acéltartályokban erjesztettük ki a mustot. Köszönhetően a technológiának, az egész szemek belsejében zajlik az erjedés nagy része, ezzel megőrizzük a borban is a kirobbanó gyümölcsösséget. A vesszőnként egy fürtre korlátozott termés bogyóiban koncentrálódott értékes anyagokat, zamatokat viszontláthatjuk az elkészült borban, melyet 18 hónapnyi tölgyfahordós és tartályos érlelést követően 2018-ban töltöttünk le, azóta a palackban nemesedik tovább a pincénkben.
PALACKOZVA:
2018
ANALITIKA:
Alkohol: 13 %
Titrálható savtartalom: 5,2 g/l
Extrakt: 27,9 g/l
Redukáló cukor: 1,2 g/l
KÓSTOLÁSI JEGYZET:
Feszes, karakteres Franc, mely ezzel együtt máig friss gyümölcsösségével, elegáns fűszerességével rendkívül jó ivású. Vibráló, harmonikus, időtálló férfias bor, nem csak férfiaknak! A Villányi Borverseny ezüstérmes bora 2018-ban.
FOGYASZTÁSi HŐMÉRSÉKLET:
17°C